Německý antimonopolní úřad vyšetřuje poštovní firmu Deutsche Post

05.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 5. listopadu (ČTK) - Německý antimonopolní úřad začal vyšetřovat praktiky největší domácí poštovní společnosti Deutsche Post. Úřad má podezření, že firma se snažila uměle nízkými cenami vytlačit konkurenci z trhu pro doručování dopisů. Úřad zahájil vyšetřování na základě stížností konkurentů.

"Existují obvinění, že ceny, které Deutsche Post účtuje velkým zákazníkům za distribuci dopisů, nepokrývají náklady," uvedl. Neupřesnil však, kdo si na cenovou politiku podniku stěžoval.

Doručování dopisů se na celkových tržbách Deutsche Post v prvním pololetí podílelo přibližně deseti procenty. Zhruba 85 procent doručených dopisů připadá na zákazníky z podnikového sektoru. Deutsche Post se zabývá rovněž expresním doručováním zásilek či logistickými službami. Firma v pololetí utržila celkem 27 miliard eur (přes 380 miliard Kč).

Akcie Deutsche Post po zprávě o vyšetřování oslabily o více než dvě procenta. "Někteří investoři se zřejmě obávají, že by to mohlo mít pro Deutsche Post větší důsledky," řekl agentuře Reuters jeden z makléřů, který si nepřál být jmenován.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK