Koruna dopoledne oslabila na 25,29 Kč/EUR, k dolaru stagnovala

06.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. listopadu (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne zpevnila vůči euru, k dolaru stagnovala. Kolem 10:45 k euru proti pondělku klesla o šest haléřů na 25,29 Kč/EUR. Vůči dolaru stagnovala na 19,76 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka koruna v úvodu oslabila po datech z české ekonomiky dokládajících klesající aktivitu v průmyslu i stavebnictví a prakticky zastavení růstu vývozu. "Ráno oslabuje rovněž polský zlotý, zatímco maďarský forint stagnuje. Ten ovšem na rozdíl od zbylých dvou měn v pondělí odpoledne neposiloval," dodal analytik.

Vladimír Pikora z Next Finance míní, že kurz koruny dnes bude stejně jako v pondělí dost vrtkavý. Vývoj v zahraničí potlačí korunu spíš ke slabším hodnotám. Nicméně z technického pohledu stále platí, že má koruna víc prostoru k posílení než k oslabení.

Euro k dolaru se kolem 10:45 obchodovalo na 1,2795 USD/EUR. Evropská měna podle Vlka zpomalila pokles, zmenšení pohybů souvisí s napětím před americkými prezidentskými volbami.

jap mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK