Apple se dohodl s HTC na urovnání patentových sporů

11.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tchaj-pej 11. listopadu (ČTK) - Americký technologický gigant Apple se dohodl s tchajwanským konkurentem HTC na urovnání patentových sporů v oblasti chytrých telefonů. Dohoda podle agentury Reuters ukončila jeden z prvních velkých právních konfliktů týkajících se patentů na chytré telefony. Podrobnosti dohody nebyly zveřejněny.

Právní bitva mezi oběma firmami začala v březnu 2010. Americká společnost tehdy obvinila tchajwanského rivala, že jeho telefony založené na operačním systému Android firmy Google porušují její patenty. To představovalo první velký útok Applu na výrobce telefonů se systémem Android.

Vedoucí představitelé obou podniků dosažení dohody o urovnání přivítali. "HTC je potěšena vyřešením sporu s Applem, které ji umožní soustředit se místo soudních tahanic na inovace," uvedla tchajwanská firma.

Apple nyní vede řadu právních sporů s klíčovým jihokorejským konkurentem Samsung Electronics. Firmy se navzájem obviňují z porušování svých patentů. Právní bitvu odstartoval Apple, když loni v dubnu obvinil Samsung, že "otrocky" kopíruje její přístroje telefony iPhone a tablety iPad.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK