Americké akcie díky růstu Home Depot zpevňují

13.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. listopadu (ČTK) - Americké akcie smazaly počáteční ztráty a v polovině dnešního obchodování mírně rostly. Vzhůru trh vytáhl silný růst akcií největšího světového prodejce potřeb pro kutily Home Depot.

Dow Jonesův index v polovině newyorského obchodování (18:00 SEČ) získával 0,4 procenta a pohyboval se kolem 12.870 bodů. Širší index S&P 500 stoupl o 0,5 procenta na 1387 bodů. Index technologického trhu Nasdaq posílil o 0,1 procenta na 2908 bodů.

Zisk Home Depot ve třetím čtvrtletí překonal odhady a společnost díky oživení amerického trhu bydlení zlepšila svůj celoroční výhled. Její akcie posílily až o pět procent, což byl nejvyšší dnešní přírůstek z titulů zahrnutých do Dow Jonesova indexu.

Na trhu dál přetrvávají obavy z pádu USA do fiskální krize a do ekonomické recese, kvůli nimž hlavní indexy minulý týden utrpěly více než dvouprocentní ztráty. Dnes se do Washingtonu vrátili američtí zákonodárci, kteří se budou snažit do konce roku dohodnout se na řešení "fiskálního útesu". Pokud se to nepodaří, stáhnou automatické škrty a zvýšené daně z ekonomiky příští rok více než 600 miliard dolarů (asi 12 bilionů Kč), což může srazit USA do recese.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK