ÚOHS začal prošetřovat majetkové změny v matce Sazky

16.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 16. listopadu (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal prošetřovat majetkové změny v kyperské společnosti Starbrite investments limited, pod kterou patří sázková kancelář Sazka. Výlučně bude společnost kontrolovat skupina KKCG. Vyplývá to z oznámení zveřejněného na webu úřadu.

KKCG prostřednictvím Starbrite investments limited Sazku zcela ovládne, poloviční podíl v loterijní společnosti prodává skupina PPF. Firmy to oznámily před měsícem. Cenu transakce žádná ze stran nezveřejnila.

ÚOHS se bude ve správním řízení zabývat provozováním loterií a kurzových sázek. Dále také dobíjením kreditů pro mobilní telefony, prodejem vstupenek a zprostředkováním hotovostních plateb.

Sazka se loni dostala kvůli vysokým dluhům do insolvence a následně do konkurzu. Její loterijní byznys v listopadu 2011 za 3,8 miliardy korun získaly skupiny PPF a KKCG, které vlastnily Sazku sázkovou kancelář stejným dílem.

PPF i KKCG se prostřednictvím dluhů Sazky dostaly také k pohledávkám vůči společnosti Bestsport, majitele pražské O2 areny. Na spolupráci obou skupin na reorganizaci Bestsportu se podle dřívějších prohlášení KKCG nic nemění.

KKCG miliardáře Karla Komárka je nadnárodní privátní finanční a investiční skupina, jejíž aktivity směřují do rozvoje a akvizic zejména v oblasti ropy a zemního plynu, průmyslu a investic.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK