Koruna dopoledne mírně korigovala pondělní zisky

20.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. listopadu (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne mírně korigovala své pondělní zisky. Kolem 10:30 se proti pondělku obchodovala k euru o tři haléře slabší na 25,40 Kč/EUR a k dolaru ztratila čtyři haléře na 19,83 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Koruna po včerejším (pondělním) posílení dál nepostupuje. Své zisky má spíše tendenci korigovat, podobně jako další středoevropské měny. Žádné nové domácí zprávy s korunou nehýbou, nyní se obchoduje na 25,40 Kč/EUR," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. "V rámci regionu vyšly maďarské mzdy, které ale budou pro trh neutrální. Směr tedy budou určovat hlavně vyspělé trhy, kde je nyní vidět spíše ochlazování nálady," dodal.

Především zahraniční události by měly určovat vývoj koruny v celém tomto týdnu, žádné impulzy z domácí ekonomiky totiž s největší pravděpodobností nepřijdou. "Již dnes je na programu schůzka ministrů financí eurozóny, kde se bude řešit udržitelnost řeckých veřejných financí. Výsledky tohoto setkání mohou určit sentiment na finančních trzích ve zbytku aktuálního týdne a zprostředkovaně tak ovlivnit kurz české měny," doplnil analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák.

Výhled na následující týdny zůstává podle Nováka neměnný. Koruna by mohla dále oslabovat a v závěru roku se přiblížit letošním minimům kolem úrovně 25,90 Kč/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK