Lesy ČR podepsaly smlouvy z tendru 2013+,nejvíc získal Progles

20.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 20. listopadu (ČTK) - Státní podnik Lesy České republiky (LČR) má již podepsané všechny smlouvy z miliardového tendru na lesní práce a prodej dřeva v letech 2013 až 2017. Poslední ze 30 smluv podnik podepsal v minulém týdnu. Nejvíce jednotek získala firma Progles, a to čtyři. LČR také uzavírají smlouvy s firmami, které budou dočasně pracovat na 29 jednotkách, kde dosud pracovala zkrachovalá společnost Less & Forest. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Lesů ČR Zbyněk Boublík. LČR patří polovina lesů v zemi.

Tendr na léta 2013 až 2017 se týkal zhruba pětiny území státních lesů a měl odhadovanou celkovou hodnotu lesnických prací 2,57 miliardy korun bez DPH. Soutěž na jedné jednotce byla zrušena a bude se opakovat.

Podpisem smluv podnik podle Boublíka v dostatečném předstihu ukončil veřejnou zakázku a zajistil tím kontinuální pokračování prací v lesích v nejbližším období. V minulých letech uzavírání smluv na daný rok pravidelně nabíralo několikaměsíční zpoždění. Kontrakty se mnohdy podepisovaly až začátkem kalendářního roku, což dřevaři kritizovali.

Za firmou Progles v tendru 2013+ získaly po třech jednotkách firmy Lesní společnost Ledeč nad Sázavou, Solitera a Kloboucká lesní. Další tři firmy mají dvě jednotky a 11 firem má po jedné jednotce. Společnosti Wotan Forest a Uniles z impéria podnikatele Andreje Babiše mají celkem tři jednotky.

ry dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK