Koruna dopoledne zpevnila na 25,37 Kč/EUR, k dolaru stagnovala

21.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. listopadu (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne nepatrně zpevnila k euru, vůči dolaru stagnovala. Kolem 10:45 proti úterku zpevnila o tři haléře na 25,37 Kč/EUR. K dolaru se obchodovala na úterních 19,84 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Koruně se v dopoledních hodinách daří. K euru od 9:00 mírně posiluje a to navzdory faktu, že se ministři financí eurozóny zatím nedohodli na dalším postupu ve vztahu k Řecku, uvedl analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák.

Podle něj stále platí, že koruna bude i v nadcházejících dnech ovlivňována především zahraničními událostmi, když z domácí ekonomiky nejsou očekávána žádná důležitá data. Rizika stojí i nadále na straně české měny a pro nadcházející dny až týdny lze počítat spíše s dalším oslabením koruny.

Analytik Patria Finance Tomáš Vlk uvedl, že středoevropské měny dopoledne sledovaly vývoj ve světě. V úvodu zareagovaly na prvotní zklamání z dalšího odložení řešení pro Řecko. Krátce nato však své ztráty nahradily a mají tendenci dál posilovat.

Euro k dolaru proti úterku kolem 10:45 kleslo na 1,2787 USD/EUR. Podle Vlka trhy negativně vzaly komentář šéfa americké centrální banky (Fed) Bena Bernankeho, který vyzval k politické dohodě zabraňující recesi v příštím roce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK