Americké akcie v polovině dne nepatrně rostly

21.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. listopadu (ČTK) - Americké akcie zůstaly v první polovině obchodování bez větších změn a kolem poledne vykazovaly jejich hlavní indexy drobné přírůstky. Trh podkopává nejistota kolem fiskálních plánů v USA a další odklad v řešení problému řeckého dluhu.

Dow Jonesův index v polovině newyorského obchodování (18:00 SEČ) získal 0,2 procenta a pohyboval se kolem 12.818 bodů. Širší index S&P 500 zůstal beze změny na 1388 bodech. Index technologického trhu Nasdaq posílil o 0,1 procenta na 2920 bodů.

Ministři financí eurozóny se druhý týden po sobě nedohodli na řešení řeckého dluhu, a opět tak neuvolnili zemi dlouho odkládanou tranši úvěru. V USA se investoři od znovuzvolení Baracka Obamy prezidentem obávají toho, že politici neodvrátí hrozbu "fiskálního útesu", souběhu razantních fiskálních restrikcí na počátku roku.

"Trh se dostal do fáze, kdy se drží na svém. Každý se soustředí na fiskální útes a jakékoli náznaky dohody mezi Kongresem a Bílým domem," řekl agentuře Reuters Tim Ghriskey z newyorské investiční firmy Solaris Group.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK