Koruna díky lepší náladě ve světě mírně posílila k euru i dolaru

22.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. listopadu (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne reaguje na pozitivní náladu ve světě a mírně posiluje. Kolem 10:30 se obchodovala k euru proti středě o čtyři haléře silnější na 25,46 Kč/EUR a k dolaru si polepšila o osm haléřů na 19,81 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Podobně si mírné zisky připisují také okolní měny. "Na trzích dnes panuje nálada příznivá pro riziková aktiva. Na řešení pro Řecko se sice stále čeká, ale převládlo přesvědčení, že dohoda je na cestě a mohla by ji přinést další schůzka plánovaná na pondělí. Krom toho Izrael s Hamásem uzavřely příměří a dnešní data překonávají odhady," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Nová data podpořila euro, které navazuje na svůj růst ze středečního odpoledne a podle Vlka se dostává na 1,2860 USD/EUR. "Zisky kolem půl procenta registrují akcie v Evropě. Další data dnes na programu nejsou a aktivitu odpoledne omezí svátek v USA. Vliv na obchodování mohou případně mít informace ze summitu EU, kde se dnes začne jednat především o rozpočtu," naznačil další vývoj Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK