Analytici: Volkswagen bude pokračovat ve zvyšování investic

22.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Německý automobilový koncern Volkswagen podle analytiků v příštích pěti letech zvýší investice o 12 procent na rekordních 70 miliard eur (1,8 bilionu Kč). Nárůst investic do nových automobilů a továren by měl firmě pomoci získat vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu.

 

"VW bude pokračovat ve vysokém tempu investic," uvedl analytik Frank Biller ze společnosti LBBW. O investičních plánech pro období 2013 až 2017 bude v pátek jednat dozorčí rada automobilky.

"Tlaky na snižování nákladů sice v této obtížné době stouply, musíme však pokračovat v investicích, abychom splnili růstové cíle," řekl agentuře Reuters člen dozorčí rady VW Peter Mosch, který je odborovým předákem v divizi luxusních automobilů Audi. Mluvčí VW se však k novým investičním plánům odmítl vyjádřit.

Volkswagen, jehož součástí je rovněž Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Firma v říjnu meziročně zvýšila prodej o téměř 15 procent na 788.700 vozů. Od začátku roku tak prodej stoupl o více než desetinu na 7,5 milionu vozů.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK