Reuters: Société Générale možná až 400 míst předá externistům

22.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 22. listopadu (ČTK) - Druhá největší francouzská banka Société Générale zvažuje plán, podle něhož by zrušila asi 400 pracovních míst v oddělení podpory pro korporátní a investiční bankovnictví a převedla je na externí firmy. Podle agentury Reuters to ukazují interní dokumenty, k nimž se agentura dostala.

Záměr předpokládá, že pracovní pozice by v rámci takzvaného outsourcingu převzala konzultační společnost Accenture. Počítá se také s tím, že na externí firmy by mohly později přejít i další činnosti, včetně například těch ze širšího financování.

"Je to projekt, který má převést 400 pracovních pozic. Accenture požaduje, aby byl ten přesun povinný," píše se v jednom z dokumentů, který vypracovala odborová organizace CGT. Ta už plán zřejmě projednávala také s vedením banky.

Úspory, které plán přinese, mají činit 90 až 160 milionů eur (2,3 až 4,1 miliardy Kč). Jeden ze zdrojů řekl, že jde o projekt společnosti Accenture a že už bylo za tímto účelem kontaktováno celkem 25 bank, aby se k tomuto plánu rovněž připojily.

Société Générale působí na více trzích. Například v České republice drží většinový podíl v Komerční bance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK