ŘSD v prosinci vypíše tendry na opravy silnic za čtyři mld. Kč

23.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. listopadu (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypíše v prosinci tendry na uzavření rámcových smluv pro menší opravy silnic I. třídy. Na opravy má celkem čtyři miliardy korun. Firmy, se kterými podepíše rámcové smlouvy, se budou moci účastnit soutěží na konkrétní zakázky. Rozhodovat pak bude jen cena. Novinářům to dnes řekl generální ředitel ŘSD David Čermák.

ŘSD v prosinci spustí dvouletý pilotní projekt uzavírání rámcových smluv. Od nového systému si slibuje zrychlení stávajícího procesu zadávání zakázek, finanční úspory, vyšší transparentnost a eliminaci podezření z dělení zakázek. Jedním z důvodů je snížení limitu pro zadávání zakázek malého rozsahu.

Stavební firmy se budou moci ucházet o zakázky na dodávku asfaltové vozovky, mikrokoberců a ocelových svodidel. Jednotlivé stavební akce bude ŘSD vypisovat rok dopředu.

Dosud ŘSD na malé zakázky oslovovalo tři až pět firem napřímo, a ty pak soutěžily mezi sebou, v novém systému budou osloveny všechny firmy s uzavřenými rámcovými smlouvami a mezi nimi rozhodne pouze nabídnutá cena.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK