Papcel Litovel získal v Bělorusku rekordní zakázku za dvě mld Kč

26.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Litovel (Olomoucko) 26. listopadu (ČTK) - Zakázku v rekordní hodnotě bezmála dvě miliardy korun získala v Bělorusku litovelská společnost Papcel, která je předním tuzemským výrobcem strojů a zařízení pro papírenský průmysl. Běloruskému papírenskému koncernu Zavod Gazetnoj Bumagi dodá Papcel kompletní linku na výrobu dekoračních papírů. ČTK to dnes sdělilo vedení Papcelu, které podrobnosti kontraktu zveřejní příští týden na tiskové konferenci v Olomouci.

"Papcel ve vypsaném tendru porazil významné konkurenty ve svém oboru a postaví v Bělorusku nový papírenský závod na zelené louce. Podepsaná smlouva představuje v historii firmy Papcel dosud největší projekt a podpoří zaměstnanost v našem regionu," uvedlo vedení Papcelu.

V sousedním Rusku se nyní Papcelu rýsuje další velká zakázka v hodnotě několika desítek milionů eur. Ruský podnik Perekrostok chce pořídit novou papírenskou linku a od Papcelu si už vyžádal projektovou dokumentaci a další podklady.

Společnost Papcel vyrábí a dodává stroje a zařízení pro kompletní linky papírenských strojů. Zajišťuje kusové dodávky, opravy, repase a rekonstrukce výrobních uzlů a celých technologií. Loni její tržby vzrostly o 73,6 milionu korun na 734,3 milionu korun.

Papcel je výrazně proexportně orientovanou firmou, na zahraniční trhy dodává více než 90 procent své produkce. Dlouhodobě nejúspěšnějším exportním trhem Papcelu je Rusko a země bývalého Sovětského svazu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK