Ericsson zažaloval Samsung kvůli porušování patentů

27.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Švédský dodavatel telekomunikačních zařízení Ericsson zažaloval ve Spojených státech jihokorejského výrobce spotřební elektroniky Samsung Electronics kvůli porušování patentů. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

 

"Spor se týká patentovaných technologií Ericssonu, jež jsou nezbytné pro některé telekomunikační a síťové standardy používané ve výrobcích Samsungu, i několika dalších patentovaných vynálezů Ericssonu, které jsou častou součástí spotřební elektroniky," uvedla švédská firma.

Samsung je největším výrobcem mobilních telefonů na světě. Firma vede od loňského dubna řadu právních sporů s americkým konkurentem Apple ohledně patentů souvisejících s chytrými mobilními telefony a počítačovými tablety. Právní bitvu odstartovala společnost Apple, když obvinila Samsung, že "otrocky" kopíruje její přístroje iPhone a iPad. Samsung na to reagoval žalobami na Apple.

V srpnu rozhodl soud ve Spojených státech, že Samsung musí Applu zaplatit odškodné 1,05 miliardy dolarů (přes 20 miliard Kč) za zneužití patentů k telefonům iPhone a tabletům iPad.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK