Hartmann-Rico měl v prvních třech čtvrtletích obrat o 5 pct vyšší

27.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Veverská Bítýška (Brněnsko) 27. listopadu (ČTK) - Společnost HARTMANN - RICO z Veverské Bítýšky na Brněnsku, výrobce zdravotnických potřeb, zvýšila meziročně za první tři čtvrtletí obrat o 4,8 procenta na 2,49 miliardy korun. Nejvýrazněji se na růstu podepsal zvýšený export výrobků pro operační sály, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí Irena Malá.

Po mírném poklesu obratu v roce 2011 a propadu zisku se společnost vrátila k růstu. Zisk zveřejní až za celý rok. Stejně tak se dařilo v prvních třech čtvrtletích skupině Hartmann. Obrat jí rostl o 3,2 procenta na 1,3 miliardy eur (33 miliard korun). "Skupina překonala rekordní úroveň prodeje v minulém roce i přes škrty v národních zdravotnických rozpočtech a rostoucí dluhovou krizi v některých zemích Evropské unie," uvedla Malá.

Ovšem vzhledem k řadě mimořádných investic, které mířily do zvyšování výrobních kapacit a marketingu, klesl čistý zisk o 11,2 procenta na 45,1 milionu eur (1,1 miliardy korun).

"Díky důsledně zaváděným strategiím pro dlouhodobý růst jsme dokázali i přes stále obtížnější podmínky na trhu posílit tržní pozici společnosti. Celkově za rok 2012 očekáváme mírný nárůst obratu a dosažení provozního výsledku na úrovni rekordního roku 2011," uvedl ředitel skupiny Hartmann Rinaldo Riguzzi.

Nejrychleji rostoucí oblastí podnikání byly výrobky pro hojení ran. Rostl i obrat u inkontinenčních pomůcek a potřeb pro prevenci infekcí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK