ČNB: Dluhy českých domácností v říjnu stouply na 1,15 miliardy Kč

30.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dluhy českých domácností u bank a finančních institucí se v říjnu proti předchozímu měsíci zvýšily o 4,9 miliardy korun na 1,15 bilionu korun. Meziročně byly vyšší o zhruba 47 miliard korun, vyplývá z dnešních údajů České národní banky.

 

Zadluženost podniků v říjnu meziročně stoupla o 4,9 miliardy korun na 960,5 miliardy korun a ve srovnání s předchozím měsícem se snížila o téměř čtyři miliardy Kč.

Jednodenní vklady domácností u bank a finančních institucí klesly proti září o 433 milionů korun na 1,135 bilionu korun. Meziročně byly vyšší o 97,9 miliardy korun.

Vklady domácností s výpovědní lhůtou, mezi které patří například termínované vklady, v říjnu meziročně klesly o 1,35 miliardy korun na zhruba 329 miliard korun a ve srovnání s předchozím měsícem byly vyšší o 1,52 miliardy korun.

Centrální banka poskytuje uvedenou statistiku každý měsíc v národním měnovém přehledu. Ten se odvozuje z bilancí měnových finančních institucí, které zahrnují vedle centrální banky, obchodních bank a poboček zahraničních bank v Česku také fondy peněžního trhu, úvěrní a spotřební družstva.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK