Řidiči vyjeli na dálnici mezi Bohumínem a polskými hranicemi

30.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bohumín (Karvinsko) 30. listopadu (ČTK) - Řidiči dnes poprvé vyjeli na úsek dálnice mezi Bohumínem na Karvinsku a polskými hranicemi, který navazuje na polskou dálnici A1. Novou část dálnice ale zatím mohou využívat jen vozidla s váhou do 3,5 tuny, protože na polské straně ještě není dokončen jeden most, a tak hned kousek za hranicemi řidiče čeká objížďka. Nový úsek dálnice dnes slavnostně otevřeli zástupci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), státu a stavebních firem.

Polská dálnice A1 výhledově povede až do Gdaňsku u Baltského moře, a vytvoří tak spojení sever - jih až do Rakouska. Zatím ale chybí dostavět most pár kilometrů od české hranice na úseku mezi Mszanou a Świerklanami. Polská strana podle mluvčí ŘSD Niny Ledvinové předpokládá, že svou dálnici A1 plně otevře příští rok v létě.

V Česku na celé dálnici D1 vedoucí v délce 377 kilometrů z Prahy přes Brno a Ostravu do Polska chybí dobudovat jen u Přerova úsek Říkovice - Lipník nad Bečvou. Problémy má ale nedávno dostavěný dálniční úsek vedoucí Ostravou, který se zřejmě příští rok bude opravovat. O závady se pře ŘSD se stavební firmou Eurovia CS.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK