Natland prodal svůj podíl v Pražských službách

03.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. prosince (ČTK) - Investiční skupina Natland Group prodala svůj podíl 17,3 procenta ve společnosti Pražské služby firmě Northward Holding Limited. ČTK o obchodu dnes informoval mluvčí Natlandu Rostislav Starý. Hodnotu transakce neuvedl. O odkup podílu usilovala také Praha, která je většinovým vlastníkem. Chtěla tím získat větší kontrolu nad nakládáním s odpady v hlavním městě.

Podle zaslaného vyjádření firmu Northward Holding Limited ovládá podnikatel Jaroslav Otenšlégr. V údajích českého obchodního rejstříku není možné informaci ověřit. Podle některých údajů na internetu je společnost registrována od dubna 2006 na Novém Zélandu.

"Zájem prodat svůj podíl jsme v souvislosti se ztrátou zastoupení v dozorčí radě oznámili veřejně koncem loňského roku. Vážný zájem o náš podíl projevilo i hlavní město Praha, nový kupec ale předložil zajímavější nabídku a jednání s ním byla rychlejší. Cenu transakce komentovat nebudeme," uvedl mluvčí Natland Group.

Praha si hodnotu podílu Natlandu nechávala už dříve ocenit, podle jejích posudků se mohla pohybovat zhruba mezi 350 a 720 miliony korun.

Natland byl největším minoritním vlastníkem Pražských služeb, svůj podíl koupil v červnu 2011. Praha vlastní v Pražských službách necelých 77 procent akcií.

Pražské služby se v hlavním městě starají o svoz komunálního odpadu, před časem získaly také miliardovou zakázku na letní a zimní úklid. Firma loni hospodařila se ziskem 82,6 milionu korun, což je 16 procent méně než v roce 2010.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK