Generali PPF Holding vybral letos na pojistném o 5,5 pct více

05.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Generali PPF Holdingu (GPH), který je jednou z největších pojišťovacích skupin v zemích střední a východní Evropy, Ruska a Společenství nezávislých států, stoupl za tři čtvrtletí výběr pojistného o 5,5 procenta na 3,06 miliardy eur (77 miliard Kč). Holding o tom dnes informoval ČTK v tiskové zprávě.

 

Na nárůstu se podílelo především neživotní pojištění, které rostlo o 8,3 procenta na 1,81 miliardy eur (46 miliard Kč). V životním pojištění vykázal holding růst o dvě procenta na 1,25 miliardy eur (31 miliard Kč).

Vysoké růsty celkového předepsaného pojistného zaznamenaly letos Kazachstán (148 procent), Rusko (79 procent), Srbsko (16 procent) a Polsko (deset procent).

GPH působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Spravuje prostřednictvím dceřiných společností aktiva 15 miliard eur (375 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby více než 13 milionům klientů. Holding je registrován v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v Praze. Je společným podnikem Assicurazioni Generali s podílem 51 procent a PPF Group, která v holdingu vlastní 49procentní podíl. V ČR do něj patří například Česká pojišťovna či Generali.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK