Tvorba pracovních míst v soukromém sektoru USA zaostala za odhady

05.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. prosince (ČTK) - Soukromí zaměstnavatelé ve Spojených státech v listopadu vytvořili 118.000 nových pracovních míst. Oznámila to dnes organizace ADP. Výsledek mírně zaostal za očekáváním analytiků, kteří počítali se vznikem 125.000 míst.

ADP rovněž opravila říjnový přírůstek pracovních míst na 157.000 z původně ohlášených 158.000. "Je to blízko očekávání trhu," řekl k listopadovým údajům analytik Terry Sheehan ze společnosti Stone and McCarthy Research Associates. "Pokud bude páteční vládní zpráva podobná, bude to dobrý výsledek," dodal.

Ministerstvo práce v pátek představí oficiální zprávu o listopadovém vývoji trhu práce v USA. Zpráva bude zahrnovat soukromý i veřejný sektor. Analytici předpokládají, že míra nezaměstnanosti zůstala beze změny na 7,9 procenta. Ekonomika podle nich v listopadu vytvořila 93.000 nových pracovních míst.

Hrubý domácí produkt USA se ve třetím čtvrtletí zvýšil o 2,7 procenta, tedy nejrychlejším tempem od posledních tří měsíců loňského roku. Většina ekonomů však očekává, že v letošním čtvrtém čtvrtletí růst zpomalí pod dvě procenta.

pmh mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK