Daimler v listopadu prodal rekordní počet luxusních aut Mercedes

05.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 5. prosince (ČTK) - Německý automobilový koncern Daimler v listopadu meziročně zvýšil prodej luxusních automobilů Mercedes-Benz o téměř šest procent na rekordních 120.346 vozů. Oznámila to dnes firma. Dodala, že růst prodeje ve Spojených státech převážil nad poklesem poptávky na čínském trhu.

Společnost potvrdila, že počítá s rekordním prodejem také v celém letošním roce. "Těší mě zejména příznivá reakce na naše nová vozidla," uvedl viceprezident divize osobních automobilů Mercedes-Benz Cars pro prodej a marketing Joachim Schmidt.

Ve Spojených státech prodej stoupl o více než 13 procent na 30.315 vozů. V Číně se však propadl téměř o sedm procent na 16.876 vozů, napsala agentura Reuters.

Šéf Daimleru Dieter Zetsche minulý měsíc uvedl, že firma hodlá do roku 2020 zdvojnásobit prodej svých osobních automobilů Mercedes-Benz a Smart na zhruba 2,6 milionu vozů ročně. Daimler doufá, že do konce desetiletí předstihne domácí konkurenty BMW a Audi a stane se jedničkou na světovém trhu s luxusními automobily. Daimler vyrábí kromě osobních automobilů také nákladní vozy, v jejichž produkci je světovou jedničkou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK