Koruna dopoledne mírně posílila k euru i dolaru

06.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. prosince (ČTK) - Koruna dopoledne mírně posílila k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 si proti středě vůči euru i dolaru připsala shodně čtyři haléře na 25,18 Kč/EUR a na 19,26 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance ovlivňuje náladu na trzích téma amerického rozpočtu. "Právě naděje spojené s americkým rozpočtem jsou zřejmě hlavním zdrojem zlepšení, které dopoledne sledujeme jak na eurodolaru, který se vrací o něco výš na 1,3070 USD/EUR, tak na akciích, které v Evropě rostou," uvedl Vlk.

Středoevropské měny podle něj společný směr nenacházejí. Forint se zlotým jsou ráno slabší, koruna se posunula níž k 25,18 Kč/EUR. "Na těchto úrovních se však prostor pro další pokles zužuje a předpokládáme narůstající podporu pro kurz," poznamenal Vlk. Z domova dnes žádné události na programu nejsou, v regionu vyšla o něco lepší maďarská obchodní bilance, která mohla přispět k zastavení úvodních ztrát forintu, dodal.

Hlavní dnešní událostí bude jednání Evropské centrální banky. Změna sazeb se nečeká ani tentokrát, rizikem však podle Vlka zůstává možný náznak, že sazby půjdou dolů v příštích měsících. "Pokud by přišel, euro může pocítit lehký tlak," míní Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK