V Ostravě se po renovaci s předstihem otevřou Svinovské mosty

19.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 19. prosince (ČTK) - V Ostravě se v noci na sobotu opět kompletně zprovozní pro automobilovou dopravu Svinovské mosty, které jsou zásadním dopravním uzlem krajského města. Renovované mosty se otevřou s více než tříměsíčním předstihem proti původnímu plánu, řekl dnes novinářům primátor Petr Kajnar (ČSSD).

"Svinovský terminál je jedním z nejdůležitějších dopravních uzlů ve městě, což ukázal i poslední půlrok, během kterého byla dopravní situace v našem městě komplikovaná. Mosty opravu nutně potřebovaly," uvedl Kajnar.

V noci na sobotu se kromě ukončení silniční uzávěry ve směru do Poruby zprovozní rovněž rekonstruované tramvajové a autobusové zastávky a příchod k nim. Zruší se provoz autobusové linky číslo 42 a rovněž dočasně zřízená obousměrná autobusová zastávka Třebovická v Opavské ulici.

Nově budou autobusové linky 46, 51, 53 a 64 zastavovat na zastávce Svinovské mosty dolní zastávka, a to přímo pod mosty v Peterkově ulici. Náklady na renovaci Svinovských mostů byly přibližně 416 milionů korun, původně se měly pohybovat kolem 796 milionů korun.

Svinovské mosty jsou součástí Opavské ulice, která je nejvytíženější komunikací v kraji a hlavní spojnicí mezi centrem Ostravy a Porubou. Denně tímto úsekem projede až 45.000 automobilů. Ulicí jezdí tramvaje a významná část spojů MHD.

Cílem revitalizace prostoru před nádražím ve Svinově bylo vytvoření dopravního terminálu nadregionálního významu, který propojuje vlakovou dopravu, individuální automobilovou dopravu i dálkovou autobusovou a městskou hromadnou dopravu. Projekt navazuje na již hotovou rekonstrukci nádražní haly Českých drah.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK