Automobilka Hyundai chce letos v Nošovicích vyrobit 300.000 aut

04.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Nošovice (Frýdecko-Místecko) 4. ledna (ČTK) - Automobilka Hyundai chce letos ve svém závodě v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vyrobit 300.000 vozů, což je kapacita při plném chodu podniku v třísměnném provozu. Loni nošovická automobilka vyprodukovala 303.035 aut, čímž plán, který byl stejný jako letos, překročilo zhruba o jedno procento. ČTK to řekl mluvčí automobilky Petr Vaněk.

Ve firmě se podle něj nechystají žádné změny v počtu zaměstnanců. "Pojedeme na tři směny. Neplánujeme žádnou expanzi ani otevírání nových provozů," řekl Vaněk.

Ve slezském závodě pracuje zhruba 3500 lidí. Vyrábět se tam začalo v roce 2008. Teď továrna produkuje modely Hyundai i30 ve třech verzích, ix20 a SUV ix35.

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor Co. a její dceřiná společnost Kia Motors Corp. tento týden informovaly, že letos očekávají nejpomalejší růst prodeje od roku 2003. Celkem plánují prodat 7,41 milionu vozů, což je o čtyři procenta více než loni. Samotná společnost Hyundai chce letos prodat 4,66 milionu aut, Kia má v plánu prodat 2,75 milionu vozidel. Loni se prodej vozů Hyundai a Kia zvýšil o osm procent na 7,12 milionu aut, přičemž k tomu přispěla hlavně Čína, jejíž spor s Japonskem vyústil v bojkot japonského zboží. Hyundai a Kia jsou dohromady pátým největším výrobcem aut na světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK