Nvidia ukázala nový čip Tegra a herní zařízení do ruky

07.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Las Vegas 7. ledna (ČTK) - Americká společnost Nvidia předvedla na veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas nový čip Tegra 4, který je určen hlavně pro tablety a smartphony. Firma ukázala i nové herní zařízení do ruky, které pracuje s novým čipem a má vestavěný displej. Firma je chce prodávat rovnou spotřebitelům, tedy bez prostředníků, což je pro výrobce čipů neobvyklý krok.

Nový mobilní procesor Tegra má čtyři jádra a je první, který má technologii LTE pro vysokorychlostní telekomunikační sítě. Co se herního zařízení týče, Nvidia mu říká Project Shield. Běží na něm hry na platformě Android, které jsou teď pouze v tabletech a smartphonech. Zařízení ale umí přehrávat i videohry z počítače.

"Všechno, co děláte s výrobky Android, funguje i tady. Je to vyvrcholení pětileté práce," uvedla firma před oficiálním zahájením veletrhu.

Nvidia se musí vyrovnat s poklesem prodeje osobních počítačů, pro které byly její grafické čipy určeny především. Lidé navíc dávají čím dál víc přednost přenosným zařízením, což jsou hlavně tablety a smartphony. Nvidia se proto změnou zaměření snaží vyrovnat pokles na tradičních trzích. Kdy bude nový čip a herní zařízení na trhu, ale zatím není jasné.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK