Prima 1. února spouští kanál Prima Zoom zaměřený na dokumenty

10.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. ledna (ČTK) - Televize Prima spouští od února nový kanál Prima Zoom zaměřený na dokumenty. Vysílat začne v pátek 1. února ve 20:00 a bude programově čerpat z produkce BBC či National Geographic. Večer nabídne tříhodinovou premiéru dokumentů, která se bude během dne pětkrát opakovat, oznámila televize na dnešní tiskové konferenci.

Hlavní cílovou skupinou Prima Zoom mají být podle programového ředitele Petra Vladyky muži nad 35 let. I přes zaměření kanálu na dokumenty prý přívlastek dokumentární není pro nový program "to pravé". "Označení dokumentární kanál se nám ne zcela zamlouvá, protože je poměrně studený. Rádi bychom, aby se Zoom stal kanálem pro všechny, kteří chtějí vědět víc," uvedl dnes Vladyka.

Prima Zoom bude na základě licence od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vysílat pozemně a na satelitu. Prostřednictvím převzatého vysílání bude nový kanál také součástí nabídky kabelových televizí a IPTV.

Se spuštěním Prima Zoom FTV Prima bude provozovat celkem čtyři kanály. Kromě hlavního programu Prima Family do jejího portfolia patří také spíše na muže zaměřený Prima Cool a ženský Prima Love, který měl loni ve skupině diváků nad 15 let podíl 2,2 procenta. Prima Cool loni v rámci stejného publika dosáhla podílu 3,9 procenta, Prima Family pak 18,1 procenta. Prima Zoom bude stejně jako Prima Love vysílat v multiplexu 3. Prima Family a Prima Cool jsou součástí multiplexu 2.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK