Průmyslová výroba v Německu v prosinci mírně stoupla

07.02.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 7. února (ČTK) - Průmyslová výroba v Německu se v prosinci meziměsíčně zvýšila o 0,3 procenta díky zpracovatelskému sektoru. Oznámilo to dnes tamní ministerstvo hospodářství. Dodalo však, že opravilo listopadový údaj na pokles o 0,2 procenta z původně ohlášeného nárůstu o 0,2 procenta.

Výroba zpracovatelského sektoru se v prosinci zvýšila o 1,2 procenta, zatímco produkce energetického a stavebního sektoru výrazně klesla. "Nárůst zakázek pro zpracovatelský průmysl spolu s výrazným zlepšením některých důležitých indikátorů v posledních měsících naznačuje, že se blížíme ke konci období slabosti," uvedlo ministerstvo.

Průmyslové zakázky pro německé podniky v prosinci díky oživení poptávky v eurozóně stouply o 0,9 procenta po listopadovém propadu o 1,8 procenta. Německá ekonomika v posledním čtvrtletí loňského roku klesla o 0,5 procenta. Většina analytiků však podle agentury Reuters předpokládá, že Německo se vyhne recesi, která je definována jako dvě čtvrtletí hospodářského poklesu za sebou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK