CPI Group Radovana Vítka vydá dluhopisy za 5,5 miliardy Kč

07.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. března (ČTK) - Investiční a developerská skupina CPI podnikatele Radovana Vítka plánuje vydat tři emise dluhopisů za celkem 5,5 miliardy korun. První korporátní část v objemu 1,5 miliardy korun chce začít prodávat 1. dubna. ČTK a deníku E15 to řekl generální ředitel CPI Group Zdeněk Havelka.

"Korporátní dluhopisy bychom rádi přestavili už zhruba za necelý měsíc, od 1. dubna bychom tedy měli v nabídce korporátní dluhopisy v objemu 1,5 miliardy korun," řekl Havelka.

Manažery emise budou Raiffeisenbank, UniCredit Bank a J&T Banka. Emise ponese úrokový výnos 6,05 procenta a bude na tři roky, doplnil Havelka, podle kterého prospekt čeká na schválení Českou národní bankou.

Kromě této emise chystá společnost dvě projektové emise spojené s konkrétními nemovitostmi. "Jednak to jsou emise směřující do našich CPI bytů. Tu děláme s Raiffeisenbankou a bude mít velký objem tři miliardy korun. Pak bude ještě emise směřující do retailu, kterou připravujeme s ČSOB a bude mírně přesahovat jednu miliardu korun," řekl Havelka s tím, že by měly následovat zhruba měsíc po startu korporátních bondů. U těchto emisí ještě jejich úrokový výnos není stanoven.

Vítkova CPI patří k největším realitním investorům v České republice. Vlastní asi 12.600 nájemních bytů, a po společnosti RPG Byty je tak druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v tuzemsku. CPI má rovněž pod kontrolou a ve správě stovky tisíc metrů čtverečních obchodních ploch a kanceláří, vlastní i hotely a sklady.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK