Na Jobs.cz přibylo v únoru proti lednu 11 pct nabídek práce

12.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. března (ČTK) - Pracovní trh podle statistik internetového portálu Jobs.cz v únoru rostl. Zaměstnavatelé na portálu nabídli 20.724 pracovních míst, což je o 11 procent více než v lednu. Ve srovnání se stejným obdobím loni je to ale pokles o devět procent. V tiskové zprávě o tom dnes informovala společnost LMC, která Jobs.cz provozuje. Počet reakcí uchazečů na vystavené pozice v únoru ovšem klesl ve srovnání s předchozím měsícem o 13 procent na 542.000.

"V kontextu vývoje v uplynulých dvanácti měsících přinesl únor na online pracovním trhu několik pozitivních signálů. Počet volných pozic stoupl. S ohledem na očekávaný nástup sezonních prací v nadcházejících měsících jde o dobrý základ, který by mohl přinést změnu dosavadního nepříznivého trendu. Povzbudivý je rovněž postupný nárůst počtu pozic vhodných pro absolventy, kteří dosud měli velmi ztížené možnosti uplatnění," uvedl analytik LMC Tomáš Dombrovský. Zároveň ale dodal, že vzhledem k současnému rekordnímu počtu nezaměstnaných v ČR si výraznější zlepšení podmínek uchazečů o práci vyžádá více než jeden či dva příznivé měsíce.

Počet pozic vhodných pro absolventy stoupl o téměř deset procent na 3482. Zaměstnavatelé prostřednictvím Jobs.cz navíc v únoru obsazovali také 4366 brigádnických míst.

Nejvíce nových pozic nabízeli v únoru zaměstnavatelé na Jobs.cz u profese obchodního zástupce (1885). Na dalších příčkách následují pozice programátorů (1238), projektových manažerů (1071) nebo administrativních pracovníků (893).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK