E15: CTP loni stouply příjmy z pronájmu o 13 pct. na 2,8 mld. Kč

13.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 13. března (ČTK) - Příjmy z pronájmů developerské společnosti CTP za loňský rok stouply o 13 procent na 113 milionů eur, tedy zhruba na 2,8 miliardy korun. Pro letošní rok chce společnost v tržbách překročit hranici tří miliard korun. Na provozní úrovni CTP minulý rok vydělala 25 milionů eur (zhruba 625 milionů korun). Uvedlo to dnešní vydání deníku E15.

"Náš nynější plán je organickým růstem s našimi současnými obchodními partnery ve stávajících lokalitách, stejně jako pomocí strategických akvizic zvyšovat každoročně výnosy z pronájmu až na 200 milionů eur v roce 2017," řekl E15 generální ředitel CTP Remon Vos.

Společnost CTP patří k vedoucím realitním developerům v Česku. Dominantní postavení má zejména na jižní Moravě a v Brně. Celkově provozuje síť více než třiceti průmyslových parků, které se kromě České republiky nacházejí i na Slovensku, v Rumunsku a Polsku. Mezi další aktivity patří například Spielberk Office Centre s kancelářskými prostorami poblíž středu Brna. Ve výstavbě je administrativní projekt IQ Ostrava.

Celková hodnota portfolia CTP činila na konci loňského roku 1,9 miliardy eur, což je zhruba 48 miliard korun, dodala E15.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK