E15: PPF a KKCG dostanou od zkrachovalé Sazky dalších 584 mil. Kč

13.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. března (ČTK) - Investorské skupiny PPF a KKCG dostanou další část peněz, které investovaly do dluhopisů akciové společnosti Sazka a do jejího loterijního byznysu. Soud totiž rozhodl o tom, že insolvenční správce zkrachovalé Sazky Josef Cupka může v rámci třetího částečného rozvrhu vyplatit dvěma hlavním věřitelům - The Bank of New York Mellon a Bestsport Services - částku 584 milionů korun. Informoval o tom server deníku E15.

Finanční dům Bank of New York Mellon působil v minulosti jako zajišťovací agent dluhopisů vydávaných Sazkou pro financování výstavby multiarény v pražských Vysočanech, mezi jejichž hlavní držitele PPF a KKCG patří. "Věřitelům je vyplaceno 19,46 procenta z plné výše jejich pohledávek. Příkazy k úhradě již odešly do banky, mělo by být proplaceno do konce týdne," řekla serveru E15.cz mluvčí insolvenčního správce Lenka Tichá.

Podíl vyplacených pohledávek je tak stejný jako u předchozích dvou částečných rozvrhů. "První rozvrh odsouhlasil soud loni v červnu, celkem 910 zajištěných věřitelů s nepodmíněnými pohledávkami tehdy dostalo částku 874,2 milionu korun. Druhý částečný rozvrh povolil soud loni v září, celkem 16 subjektů získalo 260 milionů korun. V obou případech již na účty věřitelů odešly všechny odsouhlasené částky," píše server.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK