První polská restaurace má hvězdičku v průvodci Michelin

14.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 14. března (ČTK) - Vůbec první polská restaurace získala hvězdičku v prestižním gastronomickém průvodci Michelin Main Cities of Europe. Ve vydání pro letošní rok, které bylo dnes zveřejněno, s ní figuruje varšavský Atelier Amaro. Svou jednu hvězdičku si podržely i dva podniky z Česka oceněné loni. Letošní novinkou je také dostupnost průvodce na většině mobilních telefonů, uvedl dánský tisk.

Průvodce Michelin Main Cities of Europe 2013 zahrnuje 3728 zařízení, z nichž je 2154 restaurací a 1574 hotelů ve 44 městech dvaceti evropských zemí. Jen 15 restaurací se může pochlubit třemi hvězdičkami, 80 získalo dvě hvězdičky (letos devět nově) a 309 má jednu hvězdičku (50 nově).

Jednu hvězdičku letos obhájily i dvě pražské restaurace Alcron v hotelu Radisson a Degustation Boheme Bourgeoise, které toto ocenění získaly již minulý rok.

Průvodce Michelin Main Cities of Europe, který se na trhu poprvé objevil v roce 1982, nabízí výběr hotelů a restaurací v mnoha cenových kategoriích. Nejlépe oceněné podniky získají tři hvězdičky, což znamená, že se dané místo vyplatí navštívit už jenom kvůli jídlu.

Průvodce Michelin Main Cities of Europe 2013 je dostupný v tištěné podobě, na webové stránce Viamichelin.com, kterou ročně navštíví více než 400 milionů lidí, a nově i v aplikacích pro mobilní telefony.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK