Novým ředitelem Povodí Labe se stane Václav Beránek

24.04.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 24. dubna (ČTK) - Novým generálním ředitelem státního podniku Povodí Labe se stane šestačtyřicetiletý Václav Beránek. Do funkce ho ke 2. květnu jmenuje ministr zemědělství Petr Bendl (ODS). Beránek vzešel z výběrového řízení, do něhož se přihlásilo 11 uchazečů. ČTK o tom informoval mluvčí ministerstva Jan Žáček.

Beránek dosud působil v oboru stavebnictví a inženýrství pro dopravní stavby. Je absolventem Vysokého učení technického v Brně - Ústavu soudního inženýrství.

Poslední generální ředitel Tomáš Vaněk po 21 letech v čele podniku loni ke konci března skončil a odešel do penze. Podnik od té doby z pověření vede investiční ředitel Marián Šebesta. Výběrové řízení na nového generálního ředitele ministerstvo vypsalo v říjnu.

Povodí Labe zajišťuje péči o vodní toky a jejich údržbu, provoz vodních děl a další činnosti na území podél celého toku Labe, tedy od Trutnovska po Děčín. Podnik zaměstnává přes 900 lidí. V roce 2011 při výkonech 961 milionů korun vytvořil zisk 30 milionů korun. Aktiva firmy činila téměř 4,8 miliardy korun.

mtj jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK