Dovolená na splátky už není jen snem

24.06.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Televize nebo pračka na splátky není v dnešní době již nic neobvyklého. Vzít si však na splátky i dovolenou, to by byl pro mnohé nádherný sen. A víte o tom, že je to možné? Stačí si vybrat CK, která spolupracuje se splátkovou společností...

Téma tohoto týdne: Dovolená na dluh

Chcete jet na dovolenou, ale jste zrovna ve finanční tísni? Pokud víte, že v blízké době obdržíte chybějící peníze zpět, máme pro vás tip. Můžete využít možnost „dovolené na splátky“ od některé z cestovních kanceláří. Ty totiž začaly spolupracovat se splátkovými společnostmi a nyní nabízejí zajímavou možnost nákupu dovolené na splátky.

Pokud si chcete již vybrat některou z cestovních kanceláří, nahlédněte na internetové stránky splátkových společností, kde je uvedeno, s jakou cestovní kanceláří spolupracují. Dovolenou si pak zařídíte ve vybrané cestovní kanceláři, která je propojena se splátkovou společností pomocí počítače. Do CK si tedy donesete pouze potřebné doklady.
 

Jaké doklady
V případě, že budete chtít uzavřít smlouvu se splátkovou společností budete potřebovat tyto dokumenty:

  • občanský průkaz
  • potvrzení o výši příjmu
  • doklad, na kterém bude uvedeno trvalé bydliště (SIPO nebo výpis z bankovního účtu nebo faktura za telefonní účet, apod.) 


Kde uzavřete


Pokud jste se již rozhodli pro „dovolenou na splátky“, zajděte si do vámi vybrané cestovní kanceláře (která spolupracuje s některou se splátkových společností) a vyberte si z jejich nabídky zájezdů na splátky. Smlouva o splácení, kterou tam uzavřete, však už bude se splátkovou společností. Ta Vám totiž uhradí celou výši zájezdu a jí pak budete peníze v pravidelných splátkách vracet.

Fintrik: Pokud jste vlastníkem karty některé ze splátkových společností, odpadá vám celý proces schvalovacího „papírování“.

  
Kolik zaplatíte
Před odjezdem na dovolenou zaplatíte cestovní kanceláři minimálně 10% z celkové ceny vašeho zájezdu. Zbytek z ceny budete po příjezdu z dovolené splácet v pravidelných měsíčních splátkách. Máte možnost si zvolit výši měsíční splátky, kterou si můžete dovolit splácet.

Fintrik: Některé splátkové společnosti nabízejí společně s CK dovolenou na splátky bez navýšení. Pokud využijete této nabídky, můžete ušetřit i několik tisíc korun. To už stojí za chvíli hledání, nemyslíte?
  

Další finanční tipy a triky najdete na http://www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky