Zaměstnancům Teska letos vzrostou platy o dvě procenta

05.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. června (ČTK) - Obchodní řetězec Tesco zvýší od 1. července všem svým zaměstnancům mzdy v průměru o dvě procenta. Dnes se na tom dohodli po několikadenních jednáních zástupci společnosti a odborové organizace. ČTK o tom informoval mluvčí řetězce Jiří Mareček. Tesco patří k největším soukromým zaměstnavatelům v ČR, má 14.000 zaměstnanců. Jejich průměrnou mzdu ale firma nesdělila.

"Investice do lidí je pro nás velmi důležitá," uvedl personální ředitel Teska Karel Foltýn. Odbory jsou spokojeny, ačkoli by nárůst mezd chtěly vyšší. "Jsme si ale vědomi toho, že v současné ekonomické situaci to není reálné," uvedl odborový předák Teska Milan Matušík.

Tržby maloobchodní společnosti Tesco v prvním čtvrtletí letošního fiskálního roku mírně vzrostly o 1,8 procenta. V České republice se srovnatelné tržby firmy bez zahrnutí tržeb čerpacích stanic snížily o devět procent.

Tesco vstoupilo na český trh v roce 1996. V současné době provozuje v tuzemsku 232 obchodů, 19 čerpacích stanic a sedm obchodních center.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK