Skupina Volkswagen v pololetí dosáhla rekordního prodeje

12.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 12. července (ČTK) - Německý automobilový koncern Volkswagen v prvním pololetí zvýšil svůj celosvětový prodej meziročně o 5,5 procenta na rekordních 4,7 milionu vozů navzdory slabé poptávce v Evropě. Oznámila to dnes firma, jejíž součástí je rovněž mladoboleslavská Škoda Auto.

"Do druhé poloviny letošního roku vstupujeme s důvěrou," uvedl šéf prodeje a marketingu VW Christian Klingler. "Stále však čelíme obrovským výzvám," dodal.

V červnu tempo růstu prodeje zvolnilo na 3,7 procenta. V samotné Evropě se prodej skupiny Volkswagen v pololetí propadl o 3,5 procenta na 1,87 milionu vozů, napsala agentura Reuters.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Společnost nyní těží ze silného růstu poptávky v Číně a Spojených státech.

Škoda Auto tento týden oznámila, že v prvním pololetí dodala zákazníkům 464.600 vozů, což představuje meziroční pokles o téměř šest procent. Součástí koncernu Volkswagen jsou také značky Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini či Seat. Loni firma převzala rovněž výrobce sportovních vozů Porsche.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK