Akcie Facebooku se po více než roce vrátily nad emisní hodnotu

31.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 31. července (ČTK) - Cena akcií největší světové internetové sociální sítě Facebook se dnes poprvé za více než rok dostala nad svou emisní hodnotu. Akcie Facebooku vstoupily na burzu 18. května 2012 s cenou 38 dolarů za kus. Během prvního dne se cena vyšplhala až na 45 dolarů, poté však rychle klesla, a od té doby se držela pod emisní hodnotou.

Krátce po začátku dnešního obchodování na burze ale cena akcií vystoupila až na 38,08 dolaru. Akcie Facebooku zamířily vzhůru poté, co firma minulý týden zveřejnila překvapivě příznivé hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí.

Facebook se v poslední době snaží podpořit své příjmy z reklamy na mobilních zařízeních, jakou jsou chytré telefony a počítačové tablety. V letošním druhém čtvrtletí firma vydělala 333 milionů dolarů (6,5 miliardy Kč) po ztrátě 157 milionů dolarů ve stejném loňském období.

Facebook v uplynulých měsících představil řadu nových produktů a změn. Firma například podstatně změnila svůj novinkový kanál News Feed, který uživatelům poskytuje přísun novinek od "přátel" nebo ze zvolených webových stránek. Jeden z nejviditelnějších prvků Facebooku má být díky změnám vizuálně bohatší a více zaměřený na mobilní přístroje.

Společnost rovněž představila soubor aplikací s názvem Home pro chytré mobilní telefony založené na nejpoužívanějším operačním systému Android. Nový software má hlouběji propojit nejpopulárnější sociální síť světa s mobilním telefonováním.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK