Americké akcie dopoledne posilovaly díky údajům o ekonomice

29.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. srpna (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech během dnešního dopoledne posilovaly. Překvapivě příznivé údaje o vývoji hospodářství Spojených států převážily nad přetrvávajícími obavami ohledně Sýrie.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval nárůst o půl procenta na 14.902 bodů. Širší index S&P 500 stoupl o 0,7 procenta na 1645 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite se zvýšil dokonce o 1,2 procenta na 3635 bodů, napsala agentura AP.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že ekonomika USA ve druhém čtvrtletí stoupla o 2,5 procenta. Tempo jejího růstu se tak ve srovnání s předchozím kvartálem více než zdvojnásobilo a překonalo očekávání analytiků.

Výrazný nárůst dnes zaznamenaly akcie společností Vodafone Group a Verizon. Akcie tak reagovaly na zprávy, že americká firma Verizon Communications jedná o koupi podílu v mobilním operátorovi Verizon Wireless. To je společný podnik firem Verizon a Vodafone v USA. Cena 45procentního podílu by údajně měla činit 130 miliard dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK