Petr Šabata opustí funkci šéfredaktora Hospodářských novin

25.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. září (ČTK) - Šéfredaktor Hospodářských novin Petr Šabata ve funkci skončil. Titul do jmenování nového šéfredaktora povede Vladimír Piskáček, který ve společnosti Economia od září zastává novou funkci ředitele redakcí. Změny se dotkly i dalších manažerských funkcí, což souvisí s novou organizační strukturou vydavatelství Economia a Centrum Holdings. Obě firmy do konce roku opustí téměř 100 lidí, informoval ČTK mluvčí Economie Luděk Březina. Šabata vedl Hospodářské noviny od roku 2011.

Představenstvo Economie současně k dnešnímu dni odvolalo obchodního ředitele Tomáše Holana a ředitele pro byznys segment Petra Lövenhöfera. Řízením obchodního úseku Economie byla dočasně pověřena Zuzana Tylčerová, která zároveň působí jako ředitelka inzerce Economie.

Economia formálně převzala internetovou společnost Centrum Holdings v červenci. V rámci plánu snížení počtu zaměstnanců opustí od října do konce letošního roku obě společnosti téměř 100 pracovníků, kteří působí v administrativních útvarech i v redakční části.

"Rozhodnutí představenstva v sobě spojuje konkrétní kroky k integraci vydavatelských aktivit obou společností do jednoho moderně organizovaného mediálního domu a krátkodobá opatření ke stabilizaci hospodaření a ke zvýšení efektivity na provozní i manažerské úrovni," okomentoval změny místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti Kamil Čermák.

Economia je největším domácím vydavatelem ekonomických informací. Podle dřívějších prohlášení se do budoucna chce zaměřit na své klíčové tituly, mezi něž patří Hospodářské noviny, Ekonom, Respekt a zpravodajský server IHNED.cz. Internetová společnost Centrum Holdings provozuje weby jako Aktuálně.cz, Centrum.cz či Atlas.cz. Majitelem vydavatelství je podnikatel Zdeněk Bakala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK