Amazon popřel, že chce z Německa přemístit logistická centra

02.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 2. října (ČTK) - Největší světový internetový prodejce Amazon popřel informace, že by se chystal přesunout svá logistická centra z Německa do východní Evropy. Mluvčí společnosti dnes agentuře DPA v reakci na zprávu polského listu Puls Biznesu řekla, že Amazon nemá v plánu zavřít žádné logistické centrum v Evropě nebo ho přesunout jinam. Amazon má v Německu osm logistických center a zhruba 9000 zaměstnanců.

Vzhledem k pokračujícímu růstu v regionu však mluvčí připustila, že by firma mohla v regionu vystavět další kapacity. Poslední dvě nová logistická centra byla oznámena v německém Briselangu a ve Francii.

Polský list začátkem tohoto týdne bez uvedení zdroje napsal, že Amazon chce po oznámení varovné stávky ve svém centru v Německu část aktivit přesunout do východní Evropy. Měla by tak vzniknout tři velká logistická centra v Polsku a dvě v České republice.

Úřednice z polské regionální rozvojové agentury Ewa Kauczová listu Puls Biznesu potvrdila, že agentura vede s firmou jednání o výstavbě centra ve Vratislavi. Konečné rozhodnutí však ještě nepadlo.

O výstavbě nového centra již delší dobu spekulují i česká média. List E15 na konci července napsal, že sklad Amazonu by měl stát nedaleko Prahy, blízko letiště, a že firma zvažuje i stavbu skladu u Brna.

Amazon je největším a zároveň i jedním z nejstarších internetových obchodů na světě. Jeff Bezos, který stále stojí v čele firmy, ji založil v roce 1994, tehdy ještě pod jménem Cadabra.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK