Praha bude mít od příštího léta přímé spojení s Kanadou

02.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. října (ČTK) - Pražské letiště bude mít od příštího léta pravidelné letecké spojení s kanadským Torontem a Montrealem. Sezonní linku bude jednou týdně od 17. června do 15. října provozovat kanadská společnost Air Transat. V tiskové zprávě to dnes oznámilo Letiště Praha.

"Tato linka rozšíří spektrum přímých dálkových spojení, tentokrát směrem na západ, a pro české cestující se tak výrazně zjednoduší cestování do Kanady,“ uvedl ředitel a předseda představenstva pražského letiště Jiří Pos. Společnost chce na lince provozovat Airbus A330-200 s celkovou kapacitou 345 sedadel, přičemž 12 míst bude v byznys třídě a 333 sedadel ve třídě ekonomické. Stroje budou z Kanady odlétat v úterý a vracet se z pražského letiště ve středu.

Kanadský dopravce měl v plánu podobnou linku provozovat už v roce 2009 poté, co spojení mezi Prahou a Kanadou definitivně opustily České aerolinie. Ze záměru ale nakonec sešlo. V témže roce zavedla Kanada opětovně turistická víza pro české občany, Praha od té doby zatím neúspěšně usiluje o jejich zrušení.

V současnosti jsou plánovány dva charterové lety společnosti Air Transat na 14. a 21. října, řekla ČTK mluvčí letiště Eva Krejčí s tím, že žádné další v plánu nejsou a pravidelný sezonní provoz dopravce spustí napřesrok.

Z dálkových linek se z pražského letiště směřují dálkové linky do korejského Soulu, v letní sezonně létá americký dopravce Delta Airlines do New Yorku. Mezi dálková spojení rovněž pražské letiště řadí linky do Dubaje a Abú Zabí a Novosibirsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK