Koruna pokračuje v posilování, je na 25,59 Kč/EUR a 18,81 Kč/USD

03.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. října (ČTK) - Koruna dnes dopoledne navázala na své středeční zisky a mírně posílila k oběma světovým měnám. Krátce před 10:00 se k euru obchodovala proti středečními závěru o haléř výše na 25,59 Kč/EUR. K dolaru byla silnější o dva haléře na 18,81 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Také ostatní středoevropské měny podle analytika Patrie Tomáše Vlka zahájily dnešní obchodování ziskem. Forintu mohly pomoci srpnové maloobchodní tržby, které podle dnes zveřejněných dat zrychlily. "Pozitivní vliv měl zřejmě i lehce růstový úvod na evropských akciích. Koruna se regionem či západní Evropou inspirovala minimálně," uvedl Vlk.

Připomněl, že ale začíná období, kdy centrální bankéři mohou komentovat měnovou politiku. "To je příležitost ke slovním intervencím proti koruně, zvláště po jejím posílení v posledním týdnu. Dopad komentářů na kurz v poslední době už ale nebyl výrazný," doplnil analytik.

Euro k dolaru proti středě oslabilo na 1,3604 USD/EUR. Vlk k tomu uvedl, že ve středu kurzu mimo jiné pomohla kombinace pozitivních zpráv z eurozóny, kde Evropská centrální banka nepřidala na náznacích volnější politiky a v Itálii nepadla vláda.

ktp jw

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK