Polská skupina Tarsago převzala český Reader’s Digest

25.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. října (ČTK) - Polská skupina Tarsago Media Group převzala stoprocentní podíl v české vydavatelské společnosti Reader’s Digest Výběr. Získala ho od americké W.A. Publications a nizozemské Reader’s Digest B.V. Za akvizici zaplatila v dolarech a korunách dohromady více než 19 milionů Kč. Vyplývá to z informací uložených v obchodním rejstříku.

Podle serveru Mediaguru.cz magazín Reader’s Digest už dříve přešel pod skupinu Tarsago také v dalších východoevropských zemích. Letos v dubnu se společnost s americkou Reader’s Digest Association dohodla na tom, že převezme aktivity Reader’s Digest v Polsku, Maďarsku a Rumunsku.

V Česku se zároveň vyměnil jednatel firmy, dlouholetého ředitele Luboše Beniaka vystřídal Jack Robert Safell s trvalým pobytem v Polsku, píše server. Vydavatelem magazínu v Česku je nově Tarsago Česká republika.

V Česku je magazín Reader’s Digest od roku 1993. Patří k nejsledovanějším společenským časopisům s odhadovanou čteností téměř 140.000 čtenářů při prodaném nákladu skoro 60.000 výtisků. Do portfolia vydavatelské společnosti patří také magazín Receptář.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK