ČOI dala obchodníkům při letních výprodejích pokuty za 2,4 mil.Kč

27.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. listopadu (ČTK) - Téměř polovina obchodníků při letních výprodejích šidila, Česká obchodní inspekce (ČOI) jim rozdala 194 pokut v celkové výši 2,4 milionu korun. ČOI o tom informovala v tiskové zprávě.

"Ve čtyřech z deseti obchodů, kde byly nabízeny slevy, se spotřebitel mohl setkat s klamavou informací o výši slevy nebo s tím, že mu nebyla sleva při placení správně účtována, i s dalšími porušeními," uvedl mluvčí inspekce Denis Gaidoš.

V průběhu 565 kontrol zjistili inspektoři nedostatky ve 44 procentech případů. Kontroly se týkaly slevových akcí a výprodejů ve všech typech obchodů, včetně internetových, a porušení předpisů zjistila inspekce u 249 z nich. Celkem 127 prodávajících (35,3 pct) nesplnilo povinnost informovat spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb.

"V průběhu kontrol akčních slev a výprodejů vydali inspektoři zákaz prodeje na 1795 kusů výrobků, které nesplňovaly požadavky pro uvedení na trh. Hodnota zakázaného zboží činila celkem 157.257 Kč," dodal Gaidoš.

mdk mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK