Tiskárna Moraviapress koupila nový tiskařský stroj za 275 milionů

23.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Břeclav 23. ledna (ČTK) - Druhá největší česká tiskárna Moraviapress z Břeclavi uvedla v lednu do provozu nový tiskařský rotační ofsetový stroj pro 64stránkové tisky, což znamená, že 64stránkový časopis vyjede z tiskárny najednou. Investovala do něj přes deset milionů eur (275 milionů Kč). Nový stroj pomůže společnosti udržet přední postavení na středoevropském a východoevropském trhu, uvedla dnes v tiskové zprávě zástupkyně společnosti Lenka Brhelová.

Tiskárna patří od konce roku 2011 rakouské skupině Leykam Let's Print Holding AG ze Štýrského Hradce, která je přední tiskárenskou společností ve střední Evropě a která vyvedla břeclavskou tiskárnu z červených čísel poprvé ve druhém pololetí roku 2012.

S novým strojem může společnost rozvíjet tisk časopisů, katalogů a prospektů. V současné době vyrábí na čtyřech rotačních ofsetových a jednom archovém ofsetovém stroji časopisy, katalogy a prospekty ve středním až vyšším rozsahu nákladu. Nový stroj je první pro ilustrační tisk značky manroland web systems v Břeclavi. Rychlost tisku je zhruba 50.000 otáček za hodinu.

"Plně jej vytížíme již v příštích týdnech. Umožní nám být pružnější při jednání se zákazníky," uvedl jednatel Philipp Walz.

Moraviapress je známá také tiskem volebních lístků či sbírek zákonů. Její tržby se v posledních letech pohybovaly kolem miliardy, v posledním účetním období, kterým byla druhá polovina roku 2012, dosáhly 581 milionů korun. Třetinu produkce směřuje do zahraničí a zaměstnává 240 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK