Tři členy dozorčí rady Telefóniky nahradili zástupci PPF

29.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. ledna (ČTK) - Na členství v dozorčí radě Telefóniky CR v úterý rezignovali tři zástupci bývalé mateřské firmy Telefónica SA. Do rady byli místo nich kooptováni ředitel investiční divize PPF Martin Štefunko, spoluvlastník PPF Ladislav Bartoníček a Vladimír Mlynář, který je v PPF zodpovědný za PR a vztahy s veřejným sektorem. Vyplývá to z oznámení společnosti pro burzu cenných papírů.

Z devítičlenné dozorčí rady odešla její místopředsedkyně Maria Pilar López Álvarez, která je výkonnou ředitelkou pro finance společnosti Telefónica Europe, ředitel kanceláře předsedkyně představenstva Telefóniky Europe Antonio Ledesma Santiago a ředitel strategických priorit Telefónica Europe Ivan Varela Sanchez. V radě tak zatím zůstávají tři zástupci španělské Telefóniky.

PPF v úterý dokončila převzetí 65,9 procenta české Telefóniky a stoprocentního podílu ve slovenské Telefónice. Skupina podnikatele a nejbohatšího Čecha Petra Kellnera následně nabídne odkup akcií menšinovým akcionářům telekomunikační společnosti. Podle smlouvy podepsané loni v listopadu měla PPF za transakci zaplatit 63,6 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK