Novým náměstkem na MF se dnes stal Ondřej Závodský

17.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. února (ČTK) - Novým náměstkem pro dohled nad loteriemi a hospodaření s majetkem státu se na ministerstvu financí dnes stal Ondřej Závodský (34). Ředitelem úřadu MF se pak stal Jiří Nováček (57). Ten bude mít na starost personální odbor, rozpočet úřadu společně s veřejnými zakázkami, hospodářskou správu, bezpečnost a krizové řízení. Ministerstvo financí o tom dnes informovalo v tiskové zprávě.

Ministr financí Andrej Babiš také odvolal z funkce náměstka Radoslava Bulíře, který však v resortu zůstává a vrací se na pozici ředitele odboru pro rozvoj informačních technologií.

Závodský dosud působil jako právník příspěvkové organizace ministerstva vnitra. Poté, co opakovaně upozorňoval na různé podezřelé smlouvy, byl v září 2010 přechodně sesazen na pozici řadového referenta. V březnu 2011 byl za svůj postoj ke korupci a rozkrádání veřejného majetku oceněn Nadačním fondem proti korupci. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy.

Nováček působil od roku 2005 na ministerstvu pro místní rozvoj, naposledy jako náměstek pro řízení úřadu a veřejné zakázky.

Již na počátku února se novými náměstky na MF stali Lukáš Wagenknecht (35) pro finance, audit a provoz a Simona Hornochová (40) pro daně. Dalšími náměstky na ministerstvu jsou Radek Urban pro finanční trhy, Jan Gregor pro veřejné rozpočty a Eva Anderová pro mezinárodní vztahy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK