Tristan Fund koupil za 1,4 mld Kč kancelářskou budovu v Praze 1

01.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. dubna (ČTK) - Nemovitostní fond CCP III core-plus spravovaný celoevropským manažerem realitních investic Tristan Capital Partners koupil za přibližně 51 milionů eur (1,4 miliardy korun) od německé společnosti GLL sedmipatrovou kancelářskou budovu v pražské Klimentské ulici. O obchodu dnes informovala realitní poradenská společnost Cushman & Wakefield, která při prodeji radila. Po prodeji štěrboholské Fashion Areny jde o druhou největší transakci nemovitostí v letošním roce.

Stavba z roku 1996, která leží v hlavní obchodní a administrativní čtvrti města, má podlahovou plochu zhruba 18.000 metrů čtverečních, a to včetně přízemních prodejen a velké podzemní garáže. V budově v současné době sídlí mimo jiné společnosti Baker & McKenzie, Regus nebo Amgen.

"Budova v Klimentské je stavebně velmi kvalitní a vyznačuje se skvělou polohou v blízkosti hlavních uzlů veřejné dopravy. Plánovanou kompletní modernizací společných i kancelářských prostor hodláme z budovy vytvořit prvotřídní kancelářský objekt, který si dokáže udržet stávající vysoce kvalitní nájemce a který přesvědčí i další, aby se do něj přestěhovali," prohlásil představitel společnosti Tristan Capital pro region Evropy Daniel Harris.

V okolí Klimentské ulice se nachází řada vládních úřadů, hotelů, obchodů a restaurací, v blízkosti je rovněž několik stanic metra a tramvajových linek. Ulice navíc v podstatě navazuje na pražskou magistrálu.

Tristan Capital Partners se sídlem v Londýně je správce investic do nemovitostí vlastněný zaměstnanci, který se specializuje na investiční strategie na soukromém i veřejném realitním trhu v Evropě. Jeho evropské nemovitostní fondy spravují aktiva v celkové hodnotě pět miliard eur (137,25 miliardy korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK