FIM Group prodal budovu Havlíčkova Plaza u Masarykova nádraží

03.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. dubna (ČTK) - Developer FIM Group prodal fondu VIG Fund sto procent obchodního podílu ve společnosti Havlíčkova Investment, která je vlastníkem obchodně-kancelářské budovy v pražské Havlíčkově ulici naproti Masarykovu nádraží. Cenu společnosti nezveřejnily.

Budova Havlíčkova Plaza má zhruba 1300 metrů čtverečních obchodní plochy a okolo 2300 metrů kancelářských prostor. Součástí je i deset podzemních parkovacích míst.

V tomto původně barokním domě z roku 1838 žil spisovatel, novinář a básník Karel Havlíček Borovský. Historickou část budovy developer v minulých letech zrekonstruoval, opravu nádvoří dokončil v letech 2009 a 2010. V prvním patře i po rekonstrukci zůstaly zachovány maurské sloupy, které od roku 1845 zdobily zdejší kavárnu.

FIM Group působí v Česku od roku 1998. Firmu vlastní italská společnost Finanziaria Immobilliare Monferini. V metropoli se soustřeďuje hlavně na přestavby starších domů. Stojí za přestavbou secesního domu v pražské Pařížské ulici na kanceláře a obchody či luxusním projektem Palác Dlouhá. Kromě Česka a Itálie podniká firma v Bulharsku.

Uzavřený investiční fond VIG Fund se jako fond kvalifikovaných investorů soustřeďuje na pořizování nemovitostí v regionu střední a východní Evropy se zaměřením na komerční nemovitosti v nejlepších lokalitách. Je součástí rakouské Vienna Insurance Group (VIG).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK